Mkb’ers denken ten onrechte goed beveiligd te zijn tegen cybercrime

Tegenwoordig wordt er in de media regelmatig meldingen gemaakt van security dreigingen en onderzoeken in het security werkveld. Zo kopt Nu.nl momenteel het volgende: ‘Mkb’ers denken ten onrechte goed beveiligd te zijn tegen cybercrime’. 

Ik zie met name in de laatste twee jaar dat er een verschuiving plaatsvind. Waar voorheen grote bedrijven doelwit waren van hackers en computercriminelen zien we dat de MKB-er steeds vaker slachtoffer is. Grote bedrijven komen steeds meer in control qua beveiligingsmaatregelen. Hierdoor zijn ze minder interessant geworden voor aanvallers. MKB-ers daarentegen zijn dit nog niet en zijn dus een makkelijk doelwit.

Kostbaar, of toch niet?
Vaak is de MKB-er van mening dat security maatregelen een dure kostenpost zijn, echter hoeft dit helemaal niet het geval te zijn! Met onder andere het doorlopen van onze security checklist maakt u al een goede start. De maatregelen die hierin worden voorgeschreven hoeven niet altijd geld te kosten. Denk bijvoorbeeld aan het maken van heldere afspraken met bestaande IT dienstverleners of het afspreken van een wachtwoordbeleid met de medewerkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *